DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:33

Zed CT S13 - Zed Counterları S13

Zed CT S13 - Zed Counterları S13

LoL 2009 yılında Riot Games yapım şirketinin çıkardığı bir stratejik video oyunudur. Bu oyundaki karakterleri alt etmeyi biraz daha kolaylaştırmak için bu heroların karşılarında counterlarını kullanabilirsiniz. Böylelikle kendinize avantaj sağlamış olursunuz. Zed CT S13 - Zed Counterları S13 kullanmak sizi bu rekabette 1-0 öne geçirecektir.

Zed

Zed'e rakip olduğunuzda minyonların arkasında olmaya çalışmalısınız. Bunun nedeni Q yeteneğinin ilk isabet ettiği yerde daha fazla hasar bırakması. İlk seviyelerde Zed'i rahatsız etmenize gerek yok. 3. seviyede W'sini kullanmayı beklemek daha avantajlı. Zed'in W yeteneğini ormancının gank gelmesinden önce kullanması gerekiyor. Böylelikle Zed artık tüm skilllerini kullanmış olacağı için Zed'i daha kolay yeneceksiniz.

Zed Counterları

  1. Jayce
  2. Xin Zhao
  3. Akshan
  4. Cho'Gath
  5. Rumble
  6. Gangplank
  7. Yasuo

Jayce: Silahı vardır ve silah değiştirdiği zaman hareket hızı kazanan bir çardır. Rakibin üstüne doğru sıçrayıp onlara hasar vermeye çalışırlar. Aynı zamanda bir elektrik topuna sahiptir ve ateşleyerek fiziki bir hasar verebilir. Ayrıca bir geçit ortaya çıkarma özelliği de vardır. Takım arkadaşları bu geçitten geçerse hızları artar. Zed Jayce'ye karşı %35,21 oranında koridor kazanabilir.

Xin Zhao: Saldırılarının bıraktığı hasar ve etki gitgide artar. 3. saldırısı ise artık rakibini havaya uçuruyor. Ayrıca önündeki açık alanı kargısı vasıtasıyla biçer ve sonra da bu kargıyı rakibine saplar. Böylelikle rakibini yavaşlatır ve kendine avantaj sağlar. Ayrıyetten rakiplerin o anki canlarına göre hasar verir ve hiç hasar almamış olan rakibini geri savurur. %36,8 oranında koridor kazanma ihtimali vardır Zed'in bu rakibe karşı.

Cho'Gath: Bu çar eğer bir birim rakip öldürürse can kazanıyor. Bulunduğu seviye artarsa kazanılan canın oranı da artıyor. Yerden kazık çıkarır ve hedefini savurur. Çığlık atma özelliği vardır. Bu çığlıkla rakiplerinin üzerinde büyü hasarı bırakır. Rakiplerine diken gönderir. Bu dikenler oldukça ölümcül dikenlerdir. Ayrıca rakibini yutar. Bu hareketin verdiği hasar büyüktür. Bu rakibe karşı da Zed %43,51 ihtimalle koridor kazanır.

Yukarıda belirttiğimiz Zed Counterları oyunu kazanmada size oldukça yüksek avantaj getirir.