DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:38:11

Zeri CT S13 - Zeri Counterları S13

Zeri CT S13 - Zeri Counterları S13

Türkiye’de en çok oynanan oyunlardan biri hiç kuşkusuz LOL’dür. Oyunun gerek sağlam ekran görüntüleri gerekse grafikleri oldukça beğenilmektedir. Bu yazımızın konusu da Lol’ün sevilen karakteri Zeri’nin özellikleri ve savaş teknikleriyle ilgilidir. Ayrıca Zeri CT S13 - Zeri Counterları S13 konusuna da değinilerek Zeri’nin hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğu da oranlarıyla birlikte açıklanacaktır.

Zeri

Zaun’ın Kıvılcımı Zeri, Canlı Batarya özelliğinde her kalkan kazandığında hareket hızı elde etmektedir. Ayrıca rakibin kalkanına hasar vermesiyle onun enerjisini emerek kendini korumaktadır. Taramalı skilli ile ise Zeri, cihazında kıvılcım biriktirmektedir. Taramalı isabet ettiği ilk rakibe saldırı hasarı veren 7 atış yapmaktadır.

Zeri Counterları

  1. Draven: Zeri’nin Draven karşısındaki koridor kazanma oranı %20,24 iken maç kazanma oranı %29,01 seviyesindedir. Her 2 oranın da %30’un üstüne dahi çıkmaması Zeri’yi Draven karşısında bir hayli güçsüz bir noktada konumlandırmaktadır.
  2. Caitlyn: Zeri, Caitlyn’e karşı %29,36 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahipken bu oran maç kazanma bazında incelendiğinde %49,96’a yükselmektedir. Ancak bu yükselişe rağmen Zeri, Zeri karşısında bir hayli zayıftır.
  3. Varus: Zeri’nin Varus’a karşı mücadelelerin koridor kısmını %31,15, maç kısmını ise %45,47 oranıyla kazandığı bilinmektedir. Oranların biri ortalama, diğeri ise bir hayli düşüktür ki bu da Zeri’nin Varus karşısında zayıf olduğunu gözler önüne sermektedir.
  4. Kai’Sa: Zeri, Kai’Sa ile mücadelelerinde koridorlarda %33,92 maçlarda ise %49,51 oranında bir başarı sergilemektedir. Her 2 oranda görüleceği üzere oldukça düşüktür.
  5. Jhin: Zeri’nin Jhin’e karşı koridor kazanma oranı %37,59 iken maç kazanma oranı %51,63’dür.
  6. Vayne: Zeri, Vayne karşısında %38,32 seviyesinde bir koridor kazanma oranına sahipken bu oran maç kazanma bazında ise %26,34’dür.
  7. Xayah: Zeri’nin Xayah’a karşı koridorları %38,56 oranla maçları ise %66,71 oranla kazandığı bilinmektedir.

Yazımızda bahsetmiş olduğumuz Zeri Counterları bu şampiyonumuzun hangi karakterler karşısında zayıf olduğunu işaret etmektedir. Siz de yazımızda Zeri’nin hangi şampiyonlar karşısında zayıf olduğunu öğrenebilir ve koridor mücadelelerinde kazanma oranınızı daha yükseğe çıkaracak tercihlerde bulunabilirsiniz.