DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:39:49

Zula Siyah Ekran Hatası

Zula Siyah Ekran Hatası

Steam’de yayınlanmaya başladığı andan itibaren ünü daha da artan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde de oldukça popüler olan Zula, son zamanların en sağlan nişangâh oyunlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Oyuna olan talep arttıkça oyunun farklı piyasaları da piyasaya sürülmektedir. Oyunun sürekli olarak güncellenmesi de bazı problemleri beraberinde getirmektedir. Oyuncuların son zamanlardan sıklıkla karşılaştıkları hatalardan bir tanesi Zula Siyah Ekran Hatasıdır. Bu hatayla karşı karşıya kalan bazı kullanıcılar maç esnasında oyundan atılmakta iken bazıları oyuna hiç girememektedir. Ancak problem olayın temelinde aynıdır. Ekran kartından kaynaklanan bir problem dolayısıyla sistem bu hatayı vermekte ve sizi oyundan atmaktadır.

Zula Siyah Ekran Hatası Çözümü

  1. İlk olarak ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi denemeniz gerekmektedir.
  2. Ekran kartınız yeni olsa bile son sürüm olması gerekmektedir. Güncel olmayan ekran driver ları oyunda hata meydana getirebilmektedir.
  3. Sonrasında başlata tıklanır ve sol alttan arama motoruna Windows update yazılır
  4. Bu bilgisayara gelen güncelleştirmelerin tamamıdır ve bilgisayar güncel olmazsa ekran kartının çalışması engellenebilmektedir.
  5. Yeni güncelleştirmeler alındıktan sonra bilgisayara reset atmadan oyunu çalıştırmayın.
  6. Reset sonrası oyuna giriş yaptığınızda aynı hatayı almaya devam ediyorsanız izlemeniz gereken 2 yol bulunmaktadır.

  1. Bunlardan ilki Steam’den Zula’yı bularak kütüphane üzerinden hataları bul ve onar sekmesine tıklamak ve Zula’nın eksik dosyalarını kontrol ederek tamir etmesini sağlamak
  2. Diğer yol ise Zula oyunu Steam üzerinden değil de Zula’nın resmi sitesinden yüklendiyse geçerlidir. Bu yöntemde ise hata dosyaları Zula’nın resmi sitesi üzerinden tespit edilerek manuel yüklenmelidir. Eğer sitede yer alan direktifler oyundaki siyah ekran hatasını düzeltmeye yardımcı olmadıysa oyunu tamamen bilgisayardan kaldırıp tekrardan yüklemek kesin çözüm olabilecektir.

Görüldüğü üzere Zula Siyah Ekran Hatası Çözümü oldukça basittir. Ancak takip edilmesi gereken belli başlı adımlar bulunmaktadır. Yukarıda uzun uzadıysa yazmış olduğumuz bu adımlar çözüm olmuyorsa ilk olarak Zula silinmeli sonra kalıntı yani çöp diye tabir ettiğimiz dosyaları silinerek oyun güvenilir bir kaynaktan tekrardan yüklenmelidir.