DostGame
DostGame 29 Ocak 2024 02:40:12

Zulada Bas Konuş Nasıl Yapılır?

Zulada Bas Konuş Nasıl Yapılır?

Zula her ne kadar bireysel gibi gözükse de aslında takım oyununun çok önemli olduğu bir oyundur. Oyun bireysel olarak da bir yetenek gerektirmektedir. Ancak takım halinde bir başarı yakalanacaksa bu bir bütün halinde herkesin iyi bir oyu oynamasından geçmektedir. Bunun içinde takım oyuncuları sürekli olarak birbirleriyle irtibat halinde olmalılardır. Eskiden bu sohbet kutucuğu yardımı ile sağlanırdı. Oyuncular diğer takım arkadaşlarına sohbet butonu aracılığı ile nerede olduklarını ya da nereye gideceklerini yazarlar o yazılanları da bütün takım oradan görürdü. Ancak bunun çok büyük bir eksisi vardı ki oyunda kaybetmeye neden olabilirdi. Bu da yazmak için kaybedilen vakitte düşmanın gelip sizi vurabilmesi idi. Kulaklıklı oyuna geçilmesi ile birlikte bu sıkıntı da ortadan kalkmış oldu. Çünkü oyuncular hem oyuna devam ederken hem de aynı zamanda takım arkadaşları ile iletişim halinde kalabilmektedirler. Mikrofonlu kulaklıklarla oyun oynamaya bir artı olarak da Zula’da bas konuş özelliği getirildi. Peki Zulada Bas Konuş Nasıl Yapılır? Şimdi sizlere adım adım bas konuş özelliğini aktif etme adımlarını göstereceğiz.

Zula Bas Konuş Ayarlarını Yapma Adımları

  1. Öncelikle oyun içinde ayarlar sekmesine tıklanır
  2. Sonrasında alt sekmede bulunan bas-konuş sekmesinin bulunduğu yer seçilir.
  3. Burada dikkat edilmesi gereken husus bas konu için bir atama tuşu belirlenmesidir.
  4. Atama tuşu sizin takım halinde hareket ederken basılı tutarak konuşacağınız ve takıma direktifler verebileceğiniz tuştur.

Görüldüğü üzere Zula’da bas konuş özelliğini atamak işte bu kadar kolaydır. Burada dikkat edilmesi gereken husus atanan tuşun bir başka tuşun üzerine gelmemesidir. Yani farklı bir işlevi olan tuşa bir de zula bas konuş tuşu ayarlama ayarı yaparsanız oyunda bu durumun sıkıntısı ile karşılaşabilirsiniz.

Zula’da Bas Konuş Tuşu Ne İşe Yarar?

Zula’da bas konuş ayarı ne işe yarar diye soracak olanlar için açıklamak gerekirse rekabet modunda oynanan bomba kurma oyunlarında bu tuşun faydası ortaya çıkmaktadır. Vakit kaybetmeden sözlü olarak mikrofondan takıma stratejinin söylenmesi ve herkesin buna göre hareket etmesi bas konuş tuşunun ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır.